Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

CityRock Leeuwarden 2017

In 2017 vindt het rockfestival CityRock alweer voor de vierde keer plaats. Traditiegetrouw in Leeuwarden, dit jaar weer op de vertrouwde plek op het Oldehoofsterkerkhof. De Zweedse rocklegende Europe is headliner van het festival en daarnaast is er dit jaar ook een editie in Eindhoven! Daarnaast zullen ook Fischer-Z, Navarone, King Of The World, The Grand East en Purpendicular (Deep Purple Tribute) optreden. Er worden nog drie bands aan de line-up toegevoegd. CityRock Leeuwarden zal plaatsvinden op zaterdag 9 september 2017.

CityRock viert rock in de breedste zin van het woord: van classic rock, tot bluesrock en metal. Bands die eerder op het festival speelden zijn: Within Temptation, Epica, Uriah Heep, Queensrÿche, Vandenberg’s MoonKings en meer.

Om op de hoogte te blijven van al het nieuws omtrent CityRock Leeuwarden, kun je ook onze Facebookpagina volgen!

Lineup leeuwarden

BUY TICKETS

NEWS

Bekersysteem op CityRock

Even wat praktische informatie over zowel CityRock Eindhoven en CityRock Leeuwarden! Het festival dit jaar gebruik van een statiesysteem voor de drankbekers. Voor de beker betaal je aan het begin van de dag ook één munt. Dat houdt dus in: 1 munt voor de beker, 1 munt...

Nieuwe namen voor CityRock: Living Colour, UFO en Molstone

Met trots kunnen we aankondigen dat de Amerikaanse rockband Living Colour is toegevoegd aan de line-up van zowel CityRock Eindhoven als die van CityRock Leeuwarden. De band uit New York maakte in de jaren ‘80 furore met zijn bijzondere mix van funk, rock en metal....

LINE UP

Europe (ZWE)

Europe (ZWE) De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingnummers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’, ‘Supersticious’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015...

read more

UFO (UK)

Het succesverhaal van de Britse rockband UFO begint in 1969 in Londen, wanneer zanger Phil Mogg, drummer Andy Parker, gitarist Mick Bolton en bassist Pete Way de band oprichten. Door de jaren heen ontwikkelt de band een geheel eigen stijl en weet het mensen te raken...

read more

Living Colour (USA)

De Amerikaanse rockband Living Colour valt eind jaren ‘80 op vanwege zijn unieke mix van metal, rock, soul en funk en met debuutalbum ‘Vivid’ (deels geproduceerd door niemand minder dan Mick Jagger) behaalt de band wereldwijd succes. In 1995 stopt de band, maar...

read more

Fischer-Z (UK)

Fischer-Z (UK) De legendarische Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt ook zijn opwachting op CityRock Leeuwarden. De band rondom frontman John Watts ontstaat in de jaren ‘70 en sindsdien bracht Watts 19 albums uit en gaf wereldwijd 3000 concerten. Fischer-Z...

read more

Navarone (NL)

Navarone (NL) De Nederlandse rockband Navarone brengt in 2012 het debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit. Met deze plaat kreeg de band veel lof in eigen land en daarbuiten, voornamelijk vanwege de innovatie manier waarop Navarone jaren ‘70 rock interpreteerde....

read more

King of the World (NL)

King of the World (NL) Na vijfentwintig jaar samenwerking met de in 2011 overleden blueslegende Harry Muskee, komt gitarist Erwin Java met King of the World. Samen met Fokke de Jong, bekend van zijn drumwerk bij Normaal, ontstond het idee om een Nederlandse blues &...

read more

The Grand East (NL)

The Grand East (NL) De Nederlandse band The Grand East speelt rock ’n soul in de hoogste versnelling, als het kan. Maar ze kunnen ook terugschakelen, als het moet. The Grand East was afgelopen jaar een van de meest geboekte bands in de Popronde, waar elk café en...

read more

Purpendicular – Deep Purple Tribute (UK)

Purpendicular - Deep Purple Tribute (UK) Purpendicular is de beste Deep Purple Tribute die je zult zien. De muziek is gebaseerd op de 'Battle Rages On’ en ‘Purpendicular’-periode van de legendarische rockband. Verwacht krachtige, moderne hardrock uitgevoerd door...

read more

Molstone (NL)

Molstone is een stevige rockband uit Leeuwarden, die eigen werk combineert met de minder bekende, maar zeker niet de minste, rocksongs uit het verleden; stevige bluesrock van onder andere Gov't Mule, Pat Travers en Joe Bonamassa. MOLSTONE maakt een bewuste keuze in...

read more

TIMETABLE

De deuren gaan om 11:30 uur open en de eerste band begint om 12:00 uur.

TICKETS

Tickets voor CityRock zijn nu verkrijgbaar! Er zijn voor beide festivals 500 early-bird tickets beschikbaar. Deze kosten €29 (excl. servicekosten). Daarna kost een ticket €35 euro (excl. servicekosten) en, indien nog beschikbaar, aan de deur betalen bezoekers €39.

Klik hier voor de tickets naar Leeuwarden

Klik hier voor de tickets naar Eindhoven

[ENG] Tickets for the CityRock festival are available now! There is a limited number of early-bird tickets available for both editions. The first 500 are available for EUR €29 (without service fees). When these tickets are sold out, a ticket will cost EUR €35 (without service fees). Tickets at the box office are EUR €39.

Tickets for the Leeuwarden edition.

Tickets for the Eindhoven edition.

Festivalterrein en tijden

Het festival wordt gehouden op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein aan de voet van de oude scheve toren, in het hartje van de Friese hoofdstad. HIER vind je een plattegrond van het centrum van Leeuwarden. De vierde editie van CityRock in Leeuwarden vindt plaats op 9 september 2017. Het terrein gaat om 11:30 uur open en de eerste band begint om 12:00 uur.

Parkeren

De fiets kun je parkeren in de speciaal daarvoor geplaatste rekken bij Tresoar (het Provinciaal Archief), naast AFÛK aan de overzijde van de straat.

De auto kun je het makkelijkste kwijt in parkeergarage Oldehoofsterkerkhof, pal onder het festivalterrein. Ook kun je ’m kwijt in de parkeergarages aan het Zaailand of het Hoeksterend, die liggen op enkele minuten lopen van het festival. Op de website van Parkeergarages Leeuwarden vind je de officiële P-Route, een overzicht van alle garages én natuurlijk info over de tarieven en openingstijden. Let wel: op zaterdagmiddag kan het druk zijn in verband met winkelend publiek.

De stad heeft twee gratis P+R (Park + Ride) terreinen: je parkeert iets verder van het centrum – maar wel gratis – en met de bus (1 euro) ben je binnen enkele minuten op je bestemming. Deze gratis terreinen vind je bij het Kalverdijkje aan de oostelijke stadsring, en bij het WTC-Expo aan de westelijke stadsring.

Parkeren op het P+R terrein aan de Wijnhornsterstraat (nabij het Centraal Station) kost je rond de 4 -5 euro per dag. Kijk HIER voor meer info over P+R in Leeuwarden.

Eten en Drinken

Op CityRock Leeuwarden betaal je je drankjes met munten. Die kosten €2,75 per stuk. Een normale beker bier is één muntje, een grote sloot bier kost je 2 muntjes.

Het eten wordt verzorgd door Event-catering en bij hun kramen kun je je tegoed doen aan de heerlijkste broodjes, patat, vegahappen en andere frituur. Eten betaal je ook met muntjes. Die muntjes kun je kopen bij de muntjeskassa. Daar kun je betalen met cashgeld, en met de pin.

Bekersysteem
Het festival dit jaar gebruik van een statiesysteem voor de drankbekers. Voor de beker betaal je aan het begin van de dag ook één munt. Dat houdt dus in: 1 munt voor de beker, 1 munt voor het drankje. Bij elk nieuw drankje lever je deze beker in samen met een munt. Er zijn ook grote bekers bier verkrijgbaar voor 2 munten (plus 1 munt statiegeld aan het begin van de dag).

De beker kun je de hele dag inwisselen voor een muntje bij de bar. De overgebleven munt(en) kun je tijdens het festival inwisselen bij de kassa voor geld. Voor je muntje krijg je 2,50 EURO terug. Aan het eind van het festival, dat is beide avonden vanaf 22:30 uur, is het ook mogelijk om de harde, plastic beker in te wisselen voor een zachte plastic beker met bier of een andere drank.

Festivalregels

CityRock Leeuwarden is een festival dat volledig georganiseerd en geproduceerd wordt door vrijwilligers. Dus wees een beetje aardig, voor ons en voor elkaar!Iedereen doet z’n best om er een gezellig en sfeervol feest van te maken, óók de mensen achter de bar, de muntjesverkoop, de kassa en de snacktent.

Drink bij warm weer voldoende water en vergeet niet te eten in de avonduren. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen, op het terrein én elders in het stadscentrum. Denk om je oren en neem oordoppen mee. Val mensen met andere levensopvattingen niet lastig, laat ze gewoon zien dat metalheads wél open-minded zijn.

De organisatie van CityRock doet haar uiterste best om de leukste bands naar Leeuwarden te halen. Wij kunnen helaas niet voorkomen dat een gitarist van zijn skateboard dondert en zijn vingers breekt of dat de complete tour van een band wordt afgelast. Aan geld-terug-bij-eventuele-canceling-van-jouw-favoriete-band kunnen we dus niet beginnen.

Met dank aan....

CityRock Leeuwarden zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van alle fantastische vrijwilligers! Daarnaast zijn er een aantal bedrijven, organisaties, instellingen en mensen die belangeloos of tegen gereduceerd tarief meehelpen om dit festival mogelijk te maken. Dit zijn (in willekeurige volgorde) onder andere: Hooisma Drankenhandel, Andreas Meerstra, GK Producties, Mix Events, Gemeente Leeuwarden (Jan Stieber en Tineke Terpstra), Citymarketing Leeuwarden, het Loud Noise team.

Nog een paar andere regeltjes:

Veiligheid: Politie, security en extra vrijwilligers houden de hele dag toezicht op je eigen veiligheid. We verwachten van je dat je meewerkt aan eventuele tassencontroles bij de entree en dat je de aanwijzingen opvolgt die je krijgt van het beveiligingspersoneel. 

Polsbandje: Bij de entree laat je je kaartje zien, dat wordt gescand. Als je een hardcopy kaartje heb gekocht, mag je dan naar binnen. Je krijgt polsbandje, waarmee je naar binnen en weer naar buiten kunt.

Leeftijdsgrens: Iedereen is welkom op CityRock Leeuwarden. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je alleen het terrein op in gezelschap van een volwassene. Vanwege het geluidsvolume en de verwachte drukte raden we je sterk af om baby’s en jonge kinderen mee te nemen naar het festival. Toch eigenwijs? Zorg dan op z’n minst voor goede gehoorbescherming voor je kroost. En nee, kinderkorting hebben we niet, je betaalt voor hen ook het volle pond.

Alcohol: Om bier te mogen drinken, moet je 18 jaar of ouder zijn. Op vertoon van ID (rijbewijs, OV/ID-kaart, bromfietscertificaat). kun je bij de kassa een polsbandje krijgen waaraan het barpersoneel kan zien dat je oud genoeg bent om een biertje te mogen drinken. Zonder bandje krijg je geen bier, ook niet in geval van twijfel. Aan de bar zwaaien met je ID-bewijs heeft geen zin, dus haal zo’n bandje! Rain or Shine: Paraplu’s zijn erg irritant, omdat ze het zicht blokkeren van de mensen die achter je staan. Daarom mag je die dus niet meenemen. Als het errug hard regent, kun je altijd nog een poncho halen bij de merchandisestand. Wordt het juist superwarm weer? Dan zorgen wij voor extra water en ijsjes. Vergeet in dat geval niet je zonnebril, hoofddeksel en zonnebrandcreme. 

Reclame maken: Wij moeten het festivalterrein zelf weer schoonvegen, dus we staan niet toe dat jij er kilo’s flyers achterlaat. Een poster op het hek is geen enkel probleem natuurlijk. Wil je buiten het festivalterrein flyeren? Dan vraag je ons én de gemeente Leeuwarden om toestemming en het schoonmaakrisico is voor jou. Het verkopen van goederen op het festivalterrein zónder toestemming van de organisatie is natuurlijk uit den boze. Huisdieren: Hoe schattig ze ook kunnen zijn, een festival is geen plek voor huisdieren. Ben je afhankelijk van een geleidehond? Die mag uiteraard mee naar binnen, maar we raden het – omwille van het beest – sterk af. 

Gedoe en gedonder:Daar houden we niet van. Er wordt dus niet geklommen in hekwerken of op podia. Vernieling wordt aangegeven bij de politie. Ook zaken als diefstal (zakkenrollers!), intimidatie en vechtpartijen worden aan de politie overgedragen. En je krijgt een rekening voor de schade.

Overnachtingsmogelijkheden

Wil je na CityRock Leeuwarden overnachten? Dat is natuurlijk mogelijk! Kijk op Booking.com voor hotels. Onze tip, het WTC Hotel, niet direct naast het festivalterrein, maar wel heel fijn!

Openbaar vervoer

Het festivalterrein ligt heel centraal, midden in het hart van Leeuwarden. Reizen met het openbaar vervoer is daarom een goede optie. Het Centraal Station in Leeuwarden is op loopafstand van het festivalterrein. Alle info vind je natuurlijk op www.9292ov.nl en op www.ns.nl.

Mindervaliden

Het Oldehoofsterkerkhof is helemaal verhard en kent geen opstapjes. Dus ook rolstoelers kunnen alles meemaken. Er is geen apart (rolstoel)podium, wel is er een speciaal ruim toilet voor minder- en invaliden. Crowdsurfen mét rolstoel is uiteraard toegestaan.

Festivalmarkt

Op CityRock is een markt. Daar kun je natuurlijk de enige echte originele CityRock T-shirts, hoodies, caps en posters kopen, maar ook de officiële merchandise van de bands die er spelen. Daarnaast zijn er een aantal aanbieders met cd’s, vinyl, t-shirts, patches en anders snuisterijen van je favoriete bands. Ook zijn er ‘kledingboetiekjes’ voor de modebewuste festivalbezoekers. De meeste verkopers willen je aankopen wel voor je bewaren tot het festival voorbij is, zodat je je nieuwe spulletjes niet mee de pit in hoeft te nemen. Zorg voor genoeg cash (geldautomaat om de hoek bij de ingang), want bij niet alle verkopers kun je pinnen! Ben je handelaar en wil je een kraam op onze markt? Stuur ons dan even een mail.

Wat mag mee het terrein op?

Thuis laat je liggen: Glas, blik, zelf meegenomen drank- en etenswaren, vlaggenstokken met vlaggen, paraplu’s, wandelstokken (uitgezonderd medische krukken), wapens, (hard)drugs, grote (verf)spuitbussen en je huisdier. Wil je komen filmen of fotograferen met grote apparatuur, mail ons dan voor een persaccreditatie.Uiteraard mag je wel meenemen: normale digi-fotocamera’s, kleine spuitbusjes met deo, spikebands (maar niet met scherpe punten!) en broekkettingen. Heb je twijfel of je iets of iemand kunt meenemen? Vraag het ons!

Organisatie

CityRock Leeuwarden wordt georganiseerd door:
Stichting Zomerfestival Leeuwarden
p/a Jan de Baenstraat 11
8932 NW Leeuwarden

programmering & organisatie: Paul van Berlo, Tjerk Maas, Marc de Bruin
vrijwilligerscoordinatie: Dorien Padding, Esmee Kruidhof
PR: Laetitia Abbenes
Ontwerp: Linda Posthuma, Gerwin Ruesink
Website: Andreas Meerstra
Productie: Marcel van Vliet, GK Producties
bandproductie: Ruben Langerak & Johan Koster
Horeca: Danny Geurtsen, Michael van der Zee en Miranda Domenie
Coordinatie kassa/entree: Dorien Padding
Stagemanagement: Johan Koster & Alrik Bosgraaf.

Extra dank aan: Robert de Leeuw, Jacqueline Stuifbergen en Michiel Schluter en alle vrijwilligers die CityRock mogelijk maken!

English

Tickets Foreign fans can order their tickets under the tickets heading. If ordering the tickets does not work out, feel free to contact us.

Festival area and schedule CityRock Leeuwarden 2017 will take place at the square Oldehoofsterkerkhof in the city Leeuwarden, the Netherlands. The date for CityRock Leeuwarden is September 9, 2017.

HERE you will find a map of the centre of Leeuwarden. 

Are you coming to CityRock Leeuwarden by car? You can park it directly beneath the festival grounds: parkeergarage Oldehoofsterkerkhof. Other parking garages closeby are ‘Zaailand’ or ‘het Hoeksterend’, just minutes walking distance from the festival area.

On the website Parkeergarages Leeuwarden (in Dutch) you will find the official P-route, an overview of all the car parks and of course information about costs and opening hours. The city has two free P+R (Park + Ride) areas: you park a little bit further from the city centre – but it’s free – and you take the bus (1 euro) which takes you to your destination within minutes. You can find these free areas at the Kalverdijkje on the eastern city ring, and on the WTC-expo on the western city ring. Parking on the P+R area on the Wijnhornerstraat (near the Central Station) costs 4-6 EUR a day. Click HERE for more information on P+R in Leeuwarden (in Dutch).

Food and Drinks During CityRock Leeuwarden you pay for drinks and food with tokens. These tokens costs €2,50 a piece. A normal glass of beer is one token, a big-ass beer is 2 tokens. We couldn’t make it more complicated. Food is being served by Event-catering. At their stands you can enjoy the most delicious sandwiches, fries, veganfood and other fried goods. Tokens can be bought at the box office. You can pay in cash or with a bankcard. Around the corner of the entrance (to the left before you enter) is a cash dispenser.

Festival rules CityRock Leeuwarden is a festival organized and produced entirely by volunteers. So be nice, to us and to each other! Everyone is making an effort to make sure it’s a fun and enjoyable party. Drink plenty of water when it’s hot and don’t forget to eat during the evening. Take care of yourself and the people around you, on the festival grounds and in the rest of the city. Think about your ears and wear ear protection. Don’t harass people with other beliefs, just show them music lovers áre open-minded. The CityRock organization makes an effort to get the nicest bands to Leeuwarden. But unfortunately we cannot avoid it when a guitarist falls of his skateboard and breaks his fingers or a band has to cancel their whole tour. We can’t do refunds-because-your-favorite-band-cancelled.

Public transportation The festival is held at a very central area, in the heart of the city of Leeuwarden. Therefore, travelling by public transportation is a good option. The Central Station in Leeuwarden is in walking distance from the festival. All the information can be found on 9292.nl (English) and on ns.nl (English).

Market There is a market during CityRock Leeuwarden. Of course you can buy the official CityRock Leeuwarden T-shirts, hoodies, caps and posters, but you can also buy the official merchandise of the bands that perform. There are “clothing boutiques” for the festival visitor with a sense of fashion. Most vendors are kind enough to save your purchases until the end of the festival, so you won’t have to bring your new stuff into the pit. Make sure you have plenty of cash (cash dispenser is around the corner near the entrance), because not all vendors accept bankcards. Are you a vendor and do you want a marketstand? Send us an e-mail.

What can you bring to the festival? Leave at home: Glass, cans, drinks and food you brought from home, flagpoles with flags, umbrellas, canes (with the exception on those medically necessary), weapons, (hard)drugs, big (paint)spray cans and your pet.

Of course you can bring along: normal (digital)cameras, little spray cans with deodorant, spike bracelets (but no sharp points!) and belts. Are you having doubts whether you can take something or someone with you? Ask us!

Do you want to take pictures or shoot video’s with professional equipment? That is only possible if you get a press accreditation. Only relevant media are considered for an accreditation. Freelance/hobby photographers are not eligible for a photo pass.

VRIJWILLIGER WORDEN?

Zonder vrijwilligers kan CityRock Leeuwarden niet bestaan. Wil jij ons helpen deze festivals tot een succes te maken? Dat kan! We zoeken opbouwers en afbrekers, tappers, bieruitgevers, kaartjescontroleurs, schoonmakers, artiestenbegeleiders, beveiligingsmensen, t-shirtverkopers, taxi-chauffeurs en noem maar op. In ruil krijg je een collectors T-shirt (want wie wil nou niet zo vet crew-shirt?) en een hele leuke dag beleven! Interesse: stuur snel een mail en zet daarin wat je wilt doen en welke ervaring je eventueel hebt. We nemen dan z.s.m. contact op met je.

CONTACT

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN? AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER? INTERESSE IN EEN STAND VOOR DE MARKT?

LAAT HET ONS WETEN……

Wij horen graag van je, dus aarzel niet en stuur een mail! Het programma is al vol, dus bands hoeven niet meer te mailen. Voor persaccreditaties en fotopassen e.d. geldt dat alleen journalisten en fotografen van relevante media geaccrediteerd worden. Verzoeken van freelancers/fotografen zonder opdrachtgever worden afgewezen. Voor een accreditatie kun je mailen naar l.abbenes@loudnoise.nl.

10 + 3 =

Oldehoofsterkerkhof 1 8911 DM Leeuwarden