Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

CityRock Eindhoven 2017

Dit jaar vindt CityRock voor het eerst plaats in Eindhoven, welteverstaan in het Klokgebouw op vrijdagavond 8 september. Het festival is een initiatief van boekingskantoor Loud Noise, ook wel bekend van Dynamo Metalfest en The Sound of Revolution. Alle bands voor het festival zijn inmiddels bekend: de Zweedse classic rock band Europe, de Britse rockband UFO, de Amerikaanse rockband Living Colour, Britse art-pop/new wave band Fischer-Z en de Nederlandse band Navarone spelen op CityRock Eindhoven.

CityRock viert rock in de breedste zin van het woord: van classic rock, tot bluesrock en metal. In Leeuwarden speelden de volgende bands al eens op het evenement: Within Temptation, Epica, Uriah Heep, Queensrÿche, Vandenberg’s MoonKings en meer.

Om op de hoogte te blijven van al het nieuws omtrent CityRock Leeuwarden, kun je ook onze Facebookpagina volgen!

Lineup eindhoven

BUY TICKETS

NEWS

Bekersysteem op CityRock

Even wat praktische informatie over zowel CityRock Eindhoven en CityRock Leeuwarden! Het festival dit jaar gebruik van een statiesysteem voor de drankbekers. Voor de beker betaal je aan het begin van de dag ook één munt. Dat houdt dus in: 1 munt voor de beker, 1 munt...

read more

Tijdschema CityRock Eindhoven

Het tijdschema voor CityRock Eindhoven staat online. Kijk hier voor de speeltijden. In Eindhoven gaan de deuren om 16:00 uur open. De eerste band speelt om 17:00 uur.

read more

Fischer-Z naar CityRock Eindhoven: Line-up compleet

De Britse art-pop/new wave band Fischer-Z zal op 8 september op CityRock Eindhoven spelen. De rockbands Europe, UFO, Living Colour en Navarone werden al eerder aangekondigd voor het Eindhovense rockfestival en met de toevoeging is het programma compleet. CityRock...

read more

Nieuwe namen voor CityRock: Living Colour, UFO en Molstone

Met trots kunnen we aankondigen dat de Amerikaanse rockband Living Colour is toegevoegd aan de line-up van zowel CityRock Eindhoven als die van CityRock Leeuwarden. De band uit New York maakte in de jaren ‘80 furore met zijn bijzondere mix van funk, rock en metal....

read more

UFO en Navarone op CityRock Eindhoven

Behalve de Zweedse rocklegende Europe zijn ook UFO en Navarone toegevoegd aan het programma van CityRock Eindhoven, wat op vrijdag 8 september voor de eerste keer plaatsvindt in Klokgebouw Eindhoven. Binnenkort worden er nog twee namen toegevoegd en de verkoop van de...

read more

Europe naar CityRock Eindhoven

De Zweedse rocklegende Europe is headliner van het festival CityRock dat dit jaar niet alleen in Leeuwarden, maar ook in Eindhoven plaats zal vinden. Op vrijdag 8 september vindt namelijk voor de eerste keer CityRock Eindhoven plaats in het Klokgebouw. Behalve...

read more

LINE UP

Europe (ZWE)

Europe (ZWE) De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingnummers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’, ‘Supersticious’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015...

read more

UFO (UK)

Het succesverhaal van de Britse rockband UFO begint in 1969 in Londen, wanneer zanger Phil Mogg, drummer Andy Parker, gitarist Mick Bolton en bassist Pete Way de band oprichten. Door de jaren heen ontwikkelt de band een geheel eigen stijl en weet het mensen te raken...

read more

Living Colour (USA)

De Amerikaanse rockband Living Colour valt eind jaren ‘80 op vanwege zijn unieke mix van metal, rock, soul en funk en met debuutalbum ‘Vivid’ (deels geproduceerd door niemand minder dan Mick Jagger) behaalt de band wereldwijd succes. In 1995 stopt de band, maar...

read more

Fischer-Z (UK)

Fischer-Z (UK) De legendarische Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt ook zijn opwachting op CityRock Leeuwarden. De band rondom frontman John Watts ontstaat in de jaren ‘70 en sindsdien bracht Watts 19 albums uit en gaf wereldwijd 3000 concerten. Fischer-Z...

read more

Navarone (NL)

Navarone (NL) De Nederlandse rockband Navarone brengt in 2012 het debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit. Met deze plaat kreeg de band veel lof in eigen land en daarbuiten, voornamelijk vanwege de innovatie manier waarop Navarone jaren ‘70 rock interpreteerde....

read more

TIMETABLE

De deuren gaan om 16:00 uur open en de eerste band begint om 17:00 uur.

TICKETS

Tickets voor CityRock zijn nu verkrijgbaar! Er zijn voor beide festivals 500 early-bird tickets beschikbaar. Deze kosten €29 (excl. servicekosten). Daarna kost een ticket €35 euro (excl. servicekosten) en, indien nog beschikbaar, aan de deur betalen bezoekers €39.

Klik hier voor de tickets naar Leeuwarden

Klik hier voor de tickets naar Eindhoven

[ENG] Tickets for the CityRock festival are available now! There is a limited number of early-bird tickets available for both editions. The first 500 are available for EUR €29 (without service fees). When these tickets are sold out, a ticket will cost EUR €35 (without service fees). Tickets at the box office are EUR €39.

Tickets for the Leeuwarden edition.

Tickets for the Eindhoven edition.

Festivalterrein en tijden

Het festival wordt gehouden in het Klokgebouw, naast station Strijp-S in Eindhoven. De deuren gaan om 16:00 uur op en de eerste band begint om 17:00 begint de eerste band. Strijp-S is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Lees hieronder verder voor meer informatie. De eerste editie van CityRock Eindhoven vindt plaats op 8 september 2017.

Parkeren

Strijp-S, het terrein waar het Klokgebouw zich bevindt, heeft diverse parkeerfaciliteiten. Op Google Maps en deze website kun je zien welke dit zijn.

Eten en Drinken

Op CityRock Eindhoven betaal je je drankjes met munten. Die kosten €2,75 per stuk. Een normale beker bier is één muntje, een grote sloot bier kost je 2 muntjes.

Het eten wordt verzorgd door Event-catering en bij hun kramen kun je je tegoed doen aan de heerlijkste broodjes, patat, vegahappen en andere frituur. Eten betaal je ook met muntjes. Die muntjes kun je kopen bij de muntjeskassa. Daar kun je betalen met cashgeld, en met de pin.

Bekersysteem
Het festival dit jaar gebruik van een statiesysteem voor de drankbekers. Voor de beker betaal je aan het begin van de dag ook één munt. Dat houdt dus in: 1 munt voor de beker, 1 munt voor het drankje. Bij elk nieuw drankje lever je deze beker in samen met een munt. Er zijn ook grote bekers bier verkrijgbaar voor 2 munten (plus 1 munt statiegeld aan het begin van de dag).

De beker kun je de hele dag inwisselen voor een muntje bij de bar. De overgebleven munt(en) kun je tijdens het festival inwisselen bij de kassa voor geld. Voor je muntje krijg je 2,50 EURO terug. Aan het eind van het festival, dat is beide avonden vanaf 22:30 uur, is het ook mogelijk om de harde, plastic beker in te wisselen voor een zachte plastic beker met bier of een andere drank.

Festivalregels

CityRock Eindhoven is een festival dat volledig georganiseerd en geproduceerd wordt door vrijwilligers. Dus wees een beetje aardig, voor ons en voor elkaar!Iedereen doet z’n best om er een gezellig en sfeervol feest van te maken, óók de mensen achter de bar, de muntjesverkoop, de kassa en de snacktent.

Drink bij warm weer voldoende water en vergeet niet te eten in de avonduren. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen, op het terrein én elders. Denk om je oren en neem oordoppen mee. Val mensen met andere levensopvattingen niet lastig, laat ze gewoon zien dat metalheads wél open-minded zijn.

De organisatie van CityRock doet haar uiterste best om de leukste bands naar Eindhoven te halen. Wij kunnen helaas niet voorkomen dat een gitarist van zijn skateboard dondert en zijn vingers breekt of dat de complete tour van een band wordt afgelast. Aan geld-terug-bij-eventuele-canceling-van-jouw-favoriete-band kunnen we dus niet beginnen.

Met dank aan....

CityRock Eindhoven zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van alle fantastische vrijwilligers! Daarnaast zijn er een aantal bedrijven, organisaties, instellingen en mensen die belangeloos of tegen gereduceerd tarief meehelpen om dit festival mogelijk te maken. Dit zijn (in willekeurige volgorde) onder andere: het Klokgebouw, het Loud Noise Team.

Nog een paar andere regeltjes:

Veiligheid: Politie, security en extra vrijwilligers houden de hele dag toezicht op je eigen veiligheid. We verwachten van je dat je meewerkt aan eventuele tassencontroles bij de entree en dat je de aanwijzingen opvolgt die je krijgt van het beveiligingspersoneel. 

Polsbandje: Bij de entree laat je je kaartje zien, dat wordt gescand. Als je een hardcopy kaartje heb gekocht, mag je dan naar binnen. Je krijgt polsbandje, waarmee je naar binnen en weer naar buiten kunt.

Leeftijdsgrens: Iedereen is welkom op CityRock Eindhoven. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je alleen het terrein op in gezelschap van een volwassene. Vanwege het geluidsvolume en de verwachte drukte raden we je sterk af om baby’s en jonge kinderen mee te nemen naar het festival. Toch eigenwijs? Zorg dan op z’n minst voor goede gehoorbescherming voor je kroost. En nee, kinderkorting hebben we niet, je betaalt voor hen ook het volle pond.

Alcohol: Om bier te mogen drinken, moet je 18 jaar of ouder zijn. Op vertoon van ID (rijbewijs, OV/ID-kaart, bromfietscertificaat). kun je bij de kassa een polsbandje krijgen waaraan het barpersoneel kan zien dat je oud genoeg bent om een biertje te mogen drinken. Zonder bandje krijg je geen bier, ook niet in geval van twijfel. Aan de bar zwaaien met je ID-bewijs heeft geen zin, dus haal zo’n bandje!

Reclame maken: Wij moeten het festivalterrein zelf weer schoonvegen, dus we staan niet toe dat jij er kilo’s flyers achterlaat. Een poster op het hek is geen enkel probleem natuurlijk. Wil je buiten het festivalterrein flyeren? Dan vraag je ons én de gemeente Eindhoven om toestemming en het schoonmaakrisico is voor jou. Het verkopen van goederen op het festivalterrein zónder toestemming van de organisatie is natuurlijk uit den boze. Huisdieren: Hoe schattig ze ook kunnen zijn, een festival is geen plek voor huisdieren. Ben je afhankelijk van een geleidehond? Die mag uiteraard mee naar binnen, maar we raden het – omwille van het beest – sterk af. 

Gedoe en gedonder:Daar houden we niet van. Er wordt dus niet geklommen in hekwerken of op podia. Vernieling wordt aangegeven bij de politie. Ook zaken als diefstal (zakkenrollers!), intimidatie en vechtpartijen worden aan de politie overgedragen. En je krijgt een rekening voor de schade.

Wil je na CityRock Eindhoven overnachten? Dat is natuurlijk mogelijk! Kijk op Booking.com voor hotels. Onze tip, het BlueCollar Hotel vind je op kruipafstand, altijd handig. Let wel, dit hotel is mogelijk dan ook snel vol!

Openbaar vervoer

Het festivalterrein is gemakkelijk te bereiken. Het ligt namelijk op enkele minuten loopafstand van station Eindhoven Strijp-S. Reizen met het openbaar vervoer is daarom een goede optie. Alle info vind je natuurlijk op www.9292ov.nl en op www.ns.nl.

Mindervaliden

Het Klokgebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen apart (rolstoel)podium, wel is er een speciaal ruim toilet voor minder- en invaliden. Crowdsurfen mét rolstoel is uiteraard toegestaan.

Wat mag mee?

Thuis laat je liggen: Glas, blik, zelf meegenomen drank- en etenswaren, vlaggenstokken met vlaggen, paraplu’s, wandelstokken (uitgezonderd medische krukken), wapens, (hard)drugs, grote (verf)spuitbussen en je huisdier. Wil je komen filmen of fotograferen met grote apparatuur, mail ons dan voor een persaccreditatie.

Uiteraard mag je wel meenemen: normale digi-fotocamera’s, kleine spuitbusjes met deo, spikebands (maar niet met scherpe punten!) en broekkettingen. Heb je twijfel of je iets of iemand kunt meenemen? Vraag het ons!

Organisatie

CityRock Eindhoven wordt georganiseerd door:
Loud Noise

Programmering & organisatie: Paul van Berlo, Tjerk Maas
PR: Laetitia Abbenes & Janis van Lokven
Productie: Marcel Verheijen, Marcel van Vliet
Bandproductie: Ruben Langerak
Vrijwilligerscoördinatie: Gerwin Vos, Erwin Restiau
Ontwerp: Linda Posthuma, Gerwin Ruesink
Website: Andreas Meerstra
Administratie: Wendy Struijk
Horeca: Niek van Rixtel

English

Tickets : Foreign fans can order their tickets under the tickets heading. If ordering the tickets does not work out, feel free to contact us.

Festival area and schedule: CityRock Eindhoven takes place at the venue Klokgebouw, next to the station Strijp-S. The doors open at 16:00 and the first bands starts at 17:00. You can reach Strijp-S easily by public transport. Read more on that below. The first edition of CityRock Eindhoven will takes place on September 8, 2017.

Are you coming by car? There is a parking garage at Strijp-S. You can find more information here (available in Dutch only).

Food and Drinks: During CityRock Eindhoven you pay for drinks and food with tokens. These tokens costs €2,50 a piece. A normal glass of beer is one token, a big-ass beer is 2 tokens. We couldn’t make it more complicated. Food is being served by Event-catering. At their stands you can enjoy the most delicious sandwiches, fries, veganfood and other fried goods. Tokens can be bought at the box office. You can pay in cash or with a bankcard.

Festival rules: CityRock Eindhoven is a festival organized and produced entirely by volunteers. So be nice, to us and to each other! Everyone is making an effort to make sure it’s a fun and enjoyable party. Drink plenty of water when it’s hot and don’t forget to eat during the evening. Take care of yourself and the people around you, on the festival grounds and in the rest of the city. Think about your ears and wear ear protection. Don’t harass people with other beliefs, just show them music lovers áre open-minded. The CityRock organization makes an effort to get the nicest bands to Eindhoven. But unfortunately we cannot avoid it when a guitarist falls of his skateboard and breaks his fingers or a band has to cancel their whole tour. We can’t do refunds-because-your-favorite-band-cancelled.

Public transportation: The festival is located at a very central area, next to the station Eindhoven, Strijp-S. Therefore, travelling by public transportation is a good option. All the information can be found on 9292.nl (English) and on ns.nl (English).

Handicapped: The venue is accessible for people with disabilities. There will be no extra platform for people in weelchairs, but there are toilets with extra space and more. It is allowed to crowd surf with your wheelchair.

Market: There is a market during CityRock Eindhoven. Of course you can buy the official CityRock T-shirts, hoodies, caps and posters, but you can also buy the official merchandise of the bands that perform. There are “clothing boutiques” for the festival visitor with a sense of fashion. Most vendors are kind enough to save your purchases until the end of the festival, so you won’t have to bring your new stuff into the pit. Make sure you have plenty of cash (cash dispenser is around the corner near the entrance), because not all vendors accept bankcards. Are you a vendor and do you want a marketstand? Send us an e-mail.

What can you bring to the festival? Leave at home: Glass, cans, drinks and food you brought from home, flagpoles with flags, umbrellas, canes (with the exception on those medically necessary), weapons, (hard)drugs, big (paint)spray cans and your pet.

Do you want to take pictures or shoot video’s with professional equipment? That is only possible if you get a press-accreditation. Only relevant media are considered for an accreditation. Freelance/hobby photographers are not eligible for a photo pass.

Of course you can bring along: normal (digital)cameras, little spray cans with deodorant, spike bracelets (but no sharp points!) and belts. Are you having doubts whether you can take something or someone with you? Ask us!

VRIJWILLIGER WORDEN?

Zonder vrijwilligers kan CityRock Eindhoven niet bestaan. Wil jij ons helpen deze festivals tot een succes te maken? Dat kan! We zoeken opbouwers en afbrekers, tappers, bieruitgevers, kaartjescontroleurs, schoonmakers, artiestenbegeleiders, beveiligingsmensen, t-shirtverkopers, taxi-chauffeurs en noem maar op. In ruil krijg je een collectors T-shirt (want wie wil nou niet zo vet crew-shirt?) en een hele leuke dag of 2 leuke dagen, afhankelijk van welke dagen je wilt werken. Interesse: stuur snel een mail en zet daarin wat je wilt doen en welke ervaring je eventueel hebt. We nemen dan z.s.m. contact op met je.

CONTACT

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN? AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER? INTERESSE IN EEN STAND VOOR DE MARKT?

LAAT HET ONS WETEN……

Wij horen graag van je, dus aarzel niet en stuur een mail! Het programma is al vol, dus bands hoeven niet meer te mailen. Voor persaccreditaties en fotopassen e.d. geldt dat alleen journalisten en fotografen van relevante media geaccrediteerd worden. Verzoeken van freelancers/fotografen zonder opdrachtgever worden afgewezen. Voor een accreditatie kun je mailen naar l.abbenes@loudnoise.nl.

2 + 1 =

Klokgebouw Eindhoven